• ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۸ مرداد
  • Monday, August 19, 2019
تاریخ انتشار:۱۳۹۸ دوشنبه ۱۶ ارديبهشت، ساعت 09:57
تاریخ بروزرسانی:۱۳۹۸/۲/۱۶

به مناسبت روز جهانی بهداشت دست یک دوره کلاس اموزشی در محل سالن اموزش بیمارستان امید با حضور جمعی از همکاران و کارشناسان بهداشت برگزار گردید، در این دوره خانم ازاد ازکارشناسان بهداشت در خصوص اهمیت شستن دست در محیط و بخصوص مراکز درمانی مطالبی بیان نمودند ایشان با بیان اینکه شستن دستها تا 80 درصد خطر عفونتهای بیمارستانی را کاهش می دهد.و عفونت های ناشی از ارائه مراقبت های بهداشتی و درمانی یک مشکل مهم برای سلامت بیماران محسوب می شود.افزود: بیش از یک میلیارد و 400میلیون نفر در سراسر جهان در هر روز با این عفونت ها گریبانگیر هستند. ودر کشورهای در حال توسعه به علت کمبود پرسنل، رعایت ضعیف تر بهداشت، کمبود تجهیزات و ازدحام بیش از حد بیماران این عفونت ها شایعتر می باشد.
ایشان تاکید کرد: عفونت های بیمارستانی یک مشکل جدی مراکز بهداشتی درمانی می باشند وهرساله هزینه های زیادی را به بیماران ومراکز بهداشتی درمانی تحمیل می کنند و میزان عفونت بیمارستانی در یک مرکز بهداشتی درمانی نشان دهنده کیفیت خدمات ارائه شده در آن مرکز می باشد.
خانم ازاد با ذکر این نکته که : عفونت ها باعث طولانی شدن مدت اقامت در بیمارستان، ناتوانی طولانی مدت، افزایش مقاومت میکروارگانیزم ها به آنتی بیوتیک ها، تحمیل هزینه زیاد می شود.گفت:شستن دست می تواند تا 80درصد عفونت های بیمارستانی را کاهش دهد و درمطالعه انجام شده دربیمارستان ها ازهر5موقعیت برای بهداشت دست تنها 1 مورد شستن دست ها با محلول حاوی الکل انجام شده است.
وی ضمن اشاره به اینکه استفاده از دستکش احتمال آلودگی دست ها را کاهش می دهد ولی از اکتساب باکتری ها طی مراقبت به طور کامل جلوگیری نمی کند و با آلودگی سطح بیرونی دستکش احتمال انتقال میکروب ها به سایر بیماران وجود دارد.اضافه کرد: پنج زمان واجب و ضروری  برای رعایت بهداشت دست  شامل : قبل از تماس مستقیم دست به یک بیمار، قبل از انجام یک روش پاکیزه و آسپتیک ( قبل از انجام یک تزریق وریدی یا مراقبت از زخم )، بعد از تماس با مایعات بدن، بعد از تماس مستقیم دست به یک بیمار و  بعد از تماس با محیط اطراف بیمار می باشند.
در ادامه این کارگاه اموزشی  که به همت واحد بهداشت محیط و کنترل عفونت بیمارستان امیدبرگزار شد ، نحوه اموزش عملی صحیح هندراب و هند واش انجام شد و مسابقه حضوری و سوال و پاسخ از حاضرین دواطلب انجام شد و جوایزی به نفرات برتر اهدا شد .