• ۱۳۹۸ يکشنبه ۳۰ تير
  • Sunday, July 21, 2019
تاریخ انتشار:۱۳۹۸ دوشنبه ۳۰ ارديبهشت، ساعت 14:04
تاریخ بروزرسانی:۱۳۹۸/۴/۲
روزهای دوشنبه از ساعت 30/8 الی 12 با تدریس خانم دودانگه دارای گواهی نامه زایمان فیزیولوژیک از جهاد دانشگاهی تهران

اموزش رایگان مادران باردار
بارداری و زایمان یک فرایندطبیعی و فیزیولوژیک است ولی با توجه به تغییراتی که در ساختار جسمی و روانی مادر رخ می دهد، باید تحت نظروحمایت قرار گیرد.اگر مادر حمایت نشود، این تغییرات می تواند اثر نامطلوب بر روی جنین و مادر بگذارد، لذا تجربه یک مادر از دوران بارداری و تولد فرزندش دارای اهمیت بسیاری است.
چهار عامل در این تجربه نقش دارد:1 انتظارات مادر 2 میزان حمایت از وی 3 کیفیت و نحوه ارتباط با ارائه دهنده خدمت  4 میزان مشارکت وی در تصمیم گیری
توانمد سازی مادر باردار و خانواده های آن ها با فراهم نمودن شرایط برگزاری کلاسهای امادگی دوران بارداری می تواند راه حل مناسبی برای این معضل باشد.
هدف نهایی این کلاسها بهبود سبک زندگی در بارداری، حین زایمان و تولد نوزاد است که بر پایه حفظ حقوق طبیعی مادر و جنین استوار است.بنابراین شرکت در این کلاسها منجر به از بین رفتن درد زایمان نخواهد شد، بلکه باعث کاهش درد زایمان می شود .زیرا طبیعت زایمان درد است.
آموزشها به مادر باردار کمک می کند تا بارداری سالم تر و با عارضه کمتری داشته باشد همچنین با ذهنیت مثبتی که از درد زایمان کسب خواهد کرد ، نگرانی های وی در بارداری کاهش یافته و می تواند در مهمترین تجربه زندگی خود نقش فعالی داشته باشد
مادر می تواند در هنگام زایمان دردهای حاصل از انقباضات رحمی را از طریق تمرین های تنفسی و تن آرامی بطور ارادی کنترل کند و اموزش های تمرین های اسکلتی –عضلانی ، تکنیک صحیح تنفس ، تن ارامی ، تمرکز و اصلاح وضعیت به مادر کمک می کند تا دوران بارداری مراحل مختلف لیبر را با کم ترین عوارض سپری کند.
کلاس مادران باردار باتوجه به شواهد علمی و مستندات ، حداقل در هر دوره 8 جلسه 90 دقیقه ای اموزش می باشد که منجر به توانمندی مادران باردار برای انتخاب روش زایمان و سازگار شدن با درد می گردد
ویژگی اموزش گیرندگان :مادران ؛ تمامی زنان باردار صرف نظر از سن- سواد- نخست زا یا چند زابودن ، سابقه قبلی زایمان طبیعی یا سزارین قبلی می توانند در کلاسها شرکت کنند.مشروط بر اینکه مراقبت های دوران بارداری را انجام دهند و مانعی از نظر متخصص زنان یا مامای مراقبت کننده وی برای حضور در کلاس نداشته باشد.
در جلسات آموزشی مادر می تواند یک نفر را به عنوان همراه انتخاب کند.
همراه : همراه فردی است که مادر انتخاب می کند تا درتمام مراحل زایمان در کنار وی باشد.
همراه می تواند یک فرد به انتخاب مادر همسر یا یک مامای همراه باشد
همراه ترجیحا حداقل در 5 جلسه اخر کلاس شرکت کند  تا بتواند گواهی شرکت درکلاس را بعنوان همراه دریافت کند
زمان وطول دوره آموزش:روز های دوشنبه ، مادران 20 تا 30 هفته بارداری از ساعت 30/8 تا 10  و 30/10 تا 12برای مادران 30تا 40هفته بارداری
وهر دوره 8 جلسه می باشد و هر جلسه 90 دقیقه است، شامل 15 دقیقه معارفه و پرسش و پاسخ 30 دقیقه مباحث تئوری 45 دقیقه تمرینهای ورزشی – تکنیک های تنفس –آموزش عملی اصلاح وضعیت تن ارایی- ماساژ- پاسخ به سئوالات فیلم و بازدید است.
بر اساس وضعیت کلاس می توان زمان پخش فیلم ها و برنامه بازدید را در جلسات مختلف تغییر داد یا مدت زمان کلاس را 10-15 دقیقه اضافه کرد.
وسایل اموزشی:کتاب اموزشی- فیلم اموزشی- پخش صوت- نوار موسیقی(موسیقی بدون کلام و هماهنگ با حرکات ورزشی)- پوستر مولاژ –وایت برد- ویدئو- اسلاید
تجهیزات:ترازوی بزرگسال- دستگاه سونی کید- -دستگاه فشارسنج وگوشی –تعدادی بالش کوچک- تشک ورزشی- تعدادی ملحفه- توپ تولد- روغن ماساژ یا روغن همراه با اسانس معطر آروماتیک-هماهنگ با رایحه دلخواه مادر
در بیمارستان امید ابهرکلاس مادران بارداراز سال 84 برگزار می شود و در هر جلسه پذیرایی از مادران باردار انجام می شود وحضور در کلاسها کاملا رایگان است.
در سال 1397 تعداد 69 جلسه کلاس مادرباردار تشکیل شده که 117 نفر شرکت داشتند واز این تعداد ،  82 نفر زایمان طبیعی و 12 نفر در این مرکز  سزارین شدند
مدرس کلاس:خانم سمیرا دودانگه دارای گواهی نامه زایمان فیزیولوژیک از جهاد دانشگاهی تهران در خدمت مادران باردار می باشد که بعنوان ماما در بلوک زایمان بیمارستان امید شاغل می باشند.
جهت تجربه زایمان سالم و طبیعی و بدون خطر و خوشایند....با انتخاب زایمان فیزیولوژیک (زایمان اسان و ایمن)از کلاس های اموزشی این مرکز بهره مند شوید شماره تماس هماهنگی . پاسخ به سئوالات02435279241داخلی 366