• ۱۳۹۸ چهارشنبه ۳۰ مرداد
مصاحبه با ریاست بیمارستان امید

دانستنیهایی درباره نوبت دهی غیر حضوری

مصاحبه با دکتر یوسفی ریاست بیمارستان امید در خصوص نوبت دهی های غیر حضوری

با تشکر از وقتی که در اختیار ما گذاشتید،  از انجائیکه بیشتر شکایات مطرح شده مراجعین از نحوه نوبت دهی های غیر حضوری بیمارستان امید است ، لطفا بفرمائید چرا نوبت دهی غیر حضوری در بیمارستان امید رایج شد؟

یکی ازخدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی نوبت دهی غیر حضوری است که در راستای سیاست  دولت الکترونیک انجام میشود در بیشتر کشورها وبخشهای دولتی و حتی غیر دولتی رقابت بر سر استفاده از تجهیزات روز دنیاست .تولید نرم افزارها ، سخت افزارهاو اپلکیشن ها و صدور میلیونها کارت الکترونیکی تجاری و خدماتی همه روزه به سرعت زیاد در حال انجام است و در زندگی روزمره نیز از انها کم وبیش استفاده می کنیم از قیبل انواع کارتهای بانکی –پرداختنهای غیر حضوری- ثبت نامهای اینترنتی .... که در کمترین زمان بدون حضورفیزیکی انجام میشود

سیستم نوبت دهی غیر حضوری طرحی کشوری است که  در مراکز دولتی و غیره در حال انجام است و درمراکز درمانی تامین اجتماعی نیزدر استفاده از این روش نوبت دهی پیش قدم بوده است. و هم اکنون زیرساخت الکترونیکی نمودن فرآیندهای درمانگاهی به خصوص در زمینه وقت دهی امکان پذیرشده شده  است همچنین کاهش دخالت انسان در امر نوبت دهی سبب سلامت و صحت بیشتر آن می شود و امکان تخلف را در این زمینه کم می کند.

استفاده از نوبت دهی غیر حضوری چه فوایدی دارد؟

صرفه جویی در وقت به واسطه حضور در زمان تعیین شده توسط سیستم نوبت دهی یکی از مزیت های این اقدام است

در این روش نیاز نیست بیماران برای دریافت نوبت از ساعات بامداد پشت درهای درمانگاه انتظار بکشند.  اعمال کنترل‌های متمرکز و هوشمند، یکپارچه سازی فرآیندها و بهبود خدمات غیرحضوری به بیمه‌شدگان را به دنبال خواهد داشت امکان تخصیص زمان، مدیریت تقاضا و تخصیص ظرفیت مناسب برای خدمت رسانی، امکان انجام نظرسنجی پس از اتمام هر فرآیند-خدمت، صرفه جویی در وقت و هزینه‌های مخاطبین و افزایش رضایتمندی بیمه‌شدگان از طریق تسهیل و روان‌سازی امور از دیگر مزایای سامانه‌های جدید خدمات غیر حضوری است.

در سال گذشته 1397 چه تعداد نوبت ها بصورت  غیر حضوری داده شده است؟

در سال 1397 برای پزشکان عمومی بصورت حضوری بیش از100هزار نوبت داده شده که فقط 25درصد آن غیر حضوری بوده است چون اکثر ویزیت ها توسط پزشک اورژانس انجام شده  که با مراجعه حضوری بیماران  پذیرش  شده اند

همچنین در سال 97 بیش از 52هزار ویزیت متخصص داشتیم که حدود 60 درصد آن غیر حضوری و 4 درصد ارجاعی بوده است.

راههای نوبت دهی غیر حضوری از پزشکات متخصص در بیمارستان امید کدامند؟

روشهای نوبت دهی پزشکان متخصص بیمارستان امید عبارتند از:

1. تماس تلفنی: 02435279237-02435279238-02435279239 (با چهار زیر شاخه فرعی)

1. کد دستوری: #24Ø142Ø (مشترکین همراه اول)
  1.  سایت اینترنتی: nobatdzanjan.tamin.ir  (قبل ازنوبت گیری در سایت ثبت نام بعمل آید)

4       با نرم افزار موبایلی اپلکیشن رایطب

زمان نوبت دهی بصورت روزانه است که ازساعت 6 صبح تا ساعت 14 سیستم فعال میشود و نوبتها بصورت سیستمی ثبت و تایید میگردد و مراجعه کننده طبق زمان مشخص شده به درمانگاه مراجعه می کند

بغیر از روشهای فوق  روش ارجاع نیز وجود دارد بدین صورت  که بیمار ابتدا به پزشک  عمومی مراجعه میکند و در صورت نیازوی از طریق سیستمارجاع  به متخصص مربوطه ارجاع داده  و نوبت دهی داده میشود.

عده ای گله مند هستند که نمیتوانند به صورت غیر حضوری نوبت بگیرند تکلیف انها چیست؟

شلوغی  بیمارستان  امیدامری طبیعی است چون تنها بیمارستان تامین اجتماعی  منطقه است که رایگان برای بیمه شدگان اجباری ، در بخشهای؛ سرپایی. بستری. ازمایشگاه.رادیولوژی .داروخانه. اتاق عمل .بلوک زایمان ، اورژانس .و... ارائه خدمات می نماید.

هرمرکز درمانی تعداد نوبت دهی محدود دارد . در بیمارستان امید در هر شیفت  حداقل دوپزشک عمومی حدود 150-200 بیمار را ویزیت می کنند . اگر دریک شیفت تعداد مراجعه کننده بیشتر باشد طبیعتا باید در نوبت قرار گیرند و در زمان تعیین شده به پزشک مراجعه نمایند. البته بیماران اورژانسی از قبیل تصادقی .قلبی سوختگی و خفگی و مواردی شبیه آن بر اساس تریاژ(اولویت بندی)انجام شده با فوریت و خارج از نوبت اقدامات اولیه و خدمات درمانی را در کمترین زمان دریافت می نمایند.

خدمات درمانی رایگان مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی در حدود ۷۵ بیمارستان و ۲۷۹ درمانگاه عمومی و تخصصی و ۷ دی کلینیک در سراسر کشور به بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی ارائه می شود. این در حالیست  که بیش از ۴۲ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی  کشورمان  بیمه شده تامین اجتماعی هستند.

حالا خود قضاوت کنید که آیا این مراکز کشش این تعداد بیمه شده را دارد. اگر کیفیت بالای خدمات رو هم به این وضعیت اضافه نماییدقطعا همه تصدیق خواهند کرد که بیمارستان بابارمراجعه زیاد مواجه است. جهت اطلاع، بیمارستان امید در ارزیابی وزارت بهداشت رتبه اول را در میان بیمارستانهای استان کسب نموده است. همچنین به اطلاع خوانندگان عزیز می رساند که، در سال گذشته نزدیک ۲۰۰ هزار ویزیت پزشک عمومی و متخصص در بیمارستان امید انجام شده و حدود ۴۰۰۰ نفر تحت عمل جراحی قرار گرفتند. برخی اعمال جراحی که در بیمارستان انجام می شود در سطح استان کم نظیر یا حتی بی نظیر بوده است ( مثل جراحی سینوزیت با دستگاه پیشرفته شیور، درمان آندومتر رحم به روش حرارتی، ارتروسکوپی مفاصل، تعویض مفصل، سنگ شکن و ....).

مشکل اصلی نوبت دهی غیر حضوری به نظر شما چیست؟

دو مشکل مهم وجود دارد اول اینکه متاسفانه بسیاری از شهروندان اقدام به نوبت گیری غیر حضوری می نمایند ولی در وقت مقرر در درمانگاه حاضر نمی شوند  این مساله باعث تضییع حقوق دیگران و اتلاف وقت پزشکان می شود که البته در اینده نزدیک این افراد در لیست سیاه قرار می کیرند وتا مدتی از گرفتن نوبت محروم خواهند شد. دومین مشکل این است که متاسفانه برخی از شهروندان بجای استقبال از روشهای نوین و پیشرفته که به نفع خودشان است و نیز بجای یادگیری این روشهای آسان و غیر حضوری مدام گله و شکایت می کنند در صورتی که عدم توانایی در اخذ نوبت بدلیل روش غیر حضوری علت مشکل نیست بلکه این مشکل پیش امده به دلیل حجم زیاد متقاضی است. لذا از همه شهروندان عزیز تقاضا داریم که با سعه صدر از روشهای نوین غیر حضوری استفاده نمایند و ما را در ارائه بهتر خدمات یاری نمایند.